Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används Läs Mer

Om man vill att växterna ska bli vackra och hälsosamma,
 då rekommenderar vi våra hjälpprodukter!

Tillgänglig storlek: 0,4 plastflaska
Detta motsvarar årsdosen för 300 plantor, 40-50 m häck.
Pris: 149 kronor

Det är flytande konstgödsel som bäst möter nutidens behov eftersom den erbjuder en dubbel lösning: Denna gödsel kan användas både som jord- och bladnäring, ett gödselmedel med utmärkta närande egenskaper.
Upptagningen av granulerad gödsel i jorden - som nerbryts sakta (som små kulor i marken) – är beroende av nederbörd eller bevattning. Dessutom bör man tänka på att granulerad gödsel har svårare att nå rötterna.
Det är lätt att exakt fastställa rötternas läge när det gäller växter med små rötter. Så är det inte i fallet med ”mirakelhäcken”. 2-5 månader efter plantering är det redan svårt att definiera rötternas läge. Därför är det en bra lösning att ge näring genom bladen, omedelbart och effektivt när det behövs.
Varför ska jag välja ” DAMISOL EXTRA FÖR MIRAKELHÄCKEN”?
DAMISOL EXTRA FÖR MIRAKELHÄCKEN är ett kraftfullt näringskoncentrat för växten. Det är oslagbart på två sätt: det gör att rötterna växer snabbare och löven tätnar. Det är också av betydelse att den underhåller markens näringsförråd.
Det måste man erkännas att snabb tillväxt utan näring är en omöjlighet. Mirakelhäcken trivs även i hård, alkalisk och usel jord där andra växter inte klarar av att överleva, men tillväxten blir hälften så stor som lovats. Här är det nödvändigt att använda DAMISOL EXTRA FÖR MIRAKELHÄCKEN .
Det bör vattnas ner i jorden, vid höstplantering direkt efter plantering och sedan igen på våren innan löven börjar växa. Under året bör man bespruta grönskan 2-3 gånger vilket gör att löven blir tätare och växer fort.
Redan vid planteringen är det nyttigt att vattna ner det i jorden nära stammen som jordgödsel eftersom det får rötterna att växa och växten utvecklas fort. Man bör se till att använda dubbel dosering vid jord som vattnas.
Användningsförslag:
• Vid plantering används en 0,15-procentig lösning (en flaska per 267 liter vatten). Häller man en liter lösning till stammen då räcker det till 267 st stammar. Man applicerar detta i jorden vid planteringen.
• Skötsel under året (besprutning på blad med 0,25-procentig lösning), en flaska räcker till ca. 300st stammar under hela året.
• Under första året efter planteringen behövs det två flaskor DAMISOL extra för mirakelhäcken vilket får växten att utvecklas optimalt.
Vid behov skickas det flytande gödselkoncentratet DAMISOL extra för mirakelhäcken tillsammans med den beställda häcken.
DAMISOL extra för mirakelhäcken – i harmoni med naturens kraft

Tillgänglig storlek: tygremsa, längd 10 m, bredd 60 cm per paket. Ett paket räcker till en 10 m lång häckanläggning.
Pris 168 kronor/paket

1 . Tar bort ogräs utan att behöva hacka bort det
2. Behåller fuktigheten i jorden
3. Släpper igenom fukten
4 . Sörjer för en optimal ventilation i jorden
5. Främjar skapa sund, livligt grön lövkrona
För att få ” mirakelhäcken” växa fortare, håller man jorden fuktig. Därför föreslår vi användningen av tyget SöviTex. Tyget i polyetylen med sina många trådar släpper igenom fukten, försäkrar att markens ventilation fungerar som den ska och jorden blir inte sur samtidigt som ogräs hindras från att växa fram och vägen för intensiv avdunstning stängs av. Tyget vävs av remsor i polyetylen , dess bredd är 15-25 mikron.
Tyget stänger av ljuset på markytan nära stammen och så tillåts det inte att ogräs ska kunna växa fram i omgivningen av stammen.
Flätan har tillverkats med en bredd av 60 cm (nyttig bredd: 40 cm), kanterna är svetsade med polyetylen för att förhindra upplösning. Det här jordtäcket hjälper dig att slippa rensa ogräs och behöva luckra upp jorden.
Vid användningen av en vanlig plastfolie i polyetylen kan lätt hända att resultatet blir helt annorlunda än vad man har tänkt oss.
Vi hindrar nämligen ogräs från att växa fram däremot är det naturligt att fukten i många fall inte når stammen utan dunstar bort från folieytan. Tyvärr hjälper det inte att på måfå klippa bort en bit på folieytan eftersom på grund av markens ojämnheter är det tänkbart att klippet hamnar på den högre jordytan, så samlas vattnet där och dunstar bort.
Folien SöviTex erbjuder en utmärkt lösning för detta, eftersom fukten lätt kan tränga igenom tygtrådarna som håller jorden fuktig, ventilationen fungerar och hindrar större avdunstning.
Folien SöviTex har utformats med hänsyn till den optimala användningen. Ett paket kan användas till en 10 meter lång häckanläggning. Tidigt på våren (första året), direkt efter beskärningen av växten ovan mark (10-15 cm) får vi klippa en bit på folien , så går det lätt att dra den över växten, utan att orsaka skador.

SöviAqua droppsystem
1 paket svarar för vattenförsörjningen av en 10 m lång häckrad
Pris 138 kronor/paket

Ljus, jord, fukt och näring är mycket viktiga för växternas effektiva och framgångsrika tillväxt. Om någon av dessa förutsättningar brister kan det hända att växten dör. Folien SöviTex är till stor hjälp att skapa den effektiva fukthushållningen. För att få ett bra resultat kan man använda sig av droppsystemet SöviAqua. Element i systemet SöviAqua har utformats för att kunna främja växtens bästa växtförmåga även under extrema förhållanden.

Rörsystemet i plast har en 1 cm lång droppdys per 10 cm. Systemet kräver inte något centralt vattennät eftersom det kan fungera så länge man har ett tryck på 0,4-0,5 bar – till exempel en behållare ovan mark. Systemet SöviAqua, såsom även folien SöviTex består av enheter på 10 m som räcker till en 10 m lång häckrad.

Varje SöviAqua paket innehåller :
10 m droppslang
1 st anslutning till den allmänna vattenslangen i trädgården.
1 st ändanslutning
1 st tillägg för att kunna koppla in ytterligare SöviAqua rör.

Plantering och skötsel 

Wunderhecke Kft

H- 8394 Alsópáhok,
Keszthelyi út 17.

The WonderHedge® Group in Austria, Hungary, Great Britain, Germany, Denmark, Sweden

Contacts

Email: info.mirakelhacken@gmail.com
Phone: 0043/699/10700710
/Vi har engelsktalande kundservice/